Френският производител DS Automobiles, който стана част от новия алианс Stellantis,

...
Френският производител DS Automobiles, който стана част от новия алианс Stellantis,
Коментари Харесай

Френска премиум марка предизвика BMW и Audi

Френският производител DS Automobiles, който стана част от новия алианс Stellantis, продължава с развиването на моделната си гама. Тя препраща към популярни коли на Citroen от предишното, които обаче получават нова емблема, съвременен дизайн и високи технологии.

Досега компанията оферираше три автомобила - кросоувърите DS 7 Crossback и DS 3 Crossback, както и седана DS 9. Към тях в този момент се причислява и сменилият поколението купеобразен кросоувър DS 4, който ще се бори за клиенти с немските модели от този клас Audi Q2 и BMW X2.

Новият автомобил е доста по-дълъг и по-широк от предшественика си, който в първичния си вид се споделяше Citroen DS 4, само че е по-нисък. Дължината му е 4400 мм, широчината - 1830, а височината - 1470. Междуосието е 2690 мм, а размерът на багажника, чиято врата е с електрическо ръководство, доближава 430 литра.

За разлика от Citroen C4, който разделя платформата с CMP с DS 3 Crossback и Peugeot 2008, премиум моделът е структуриран върху архитектурата EMP2, която е предопределена за по-големите коли на PSA Group.

Дизайнът на новия крос-хеч DS 4 е въодушевен от показания през предходната година концептуален модел Aero Sport Lounge, като основателите му не единствено са преследвали избрани естетически цели, само че и са повишили доста аеродинамичната успеваемост на каросерията.

Моделът излиза на пазара в три разновидността - общоприет (DS 4); всъдеходен (DS 4 Cross), който получава спомагателни защитни детайли от пластмаса, рейлинги на покрива и система за тракшън надзор, предлагана като опция; а също по този начин и състезателен (DS 4 Performance Line) в специфичния цвят Black Pack. За всички версии е планувана матрична оптика, състояща се от 98 обособени светодиода.

В салона на новото произведение на френската премиум марка са употребявани кожа, алкантара, въглерод и дърво. Оборудването на DS 4 включва нова информационно-развлекателна система DS IRIS с гласово ръководство и 5-инчов тъчскрийн на централната подпора, проекционен екран с резултат на допълнена действителност (компанията производител, твърди, че той е без конкуренция в класа), както и аудиосистема Focal Electra с мощ 690 вата.

Крос-хечът изпъква също по този начин с фирмена система за нощно виждане и с адаптивно окачване, сканиращо пространството пред автомобила чрез камери и специфични сензори, изменящи настройките си. В оборудването на автомобила влиза система от видеокамери за кръгово наблюдаване и модернизиран помощник на лидера, който оказва помощ при изпреварване и контролира скоростта в завой.

Гамата мотори на DS 4 включва бензинови PureTech с мощ 130, 180 и 225 к.с., дизелов BlueHDi със 130 к.с., както и хибриден елемент. Той е формиран от бензинов турбомотор с 4 цилиндъра и мощ 180 к.с. и електромотор със 110 к.с. Съвкупната му мощ е 225 к.с., като единствено на електричество тази версия изминава над 50 км. Всички елементи са свързани с 8-степенна автоматизирана скоростна кутия.

Продажбите на новия DS 4 започват в края на годината, като следва да станат ясни и цените на модела, който ще се предлага в 7 цвята на каросерията. От тях 3 са изцяло нови. Клиентите ще избират сред 19- и 20-цолови джанти и ще имат големи благоприятни условия за персонализация на автомобила.

 

Френската марка сплотява сили с Alfa Romeo и Lancia

Бъдещето на френската премиум марка е директно обвързвано с два други марката - Alfa Romeo и Lancia, които също станаха част от новия мегаконцерн Stellantis. Трите компании ще създават съвместно бъдещи модели, които ще са луксозни и ще оферират високотехнологични функционалности, оповестиха от управата на Stellantis след обединяването на PSA Group и FCA.

Новите модели ще споделят едни и същи платформи и задвижващи елементи, което ще разреши постигането на конкурентни цени. Планът за DS планува излизането на един нов модел през всяка от идващите няколко години, като всеки един автомобил ще бъде електрифициран.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР